Articole

30 mai 2017

Din dorința de a veni în întâmpinarea întrebărilor voastre, continuăm seria de articole medicale , cu informații despre cea mai importantă metodă de tratament din stomatologia modernă: implantul dentar.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este soluția minune a zilelor noastre, prin care un dinte pierdut din orice motiv, poate fi înlocuit cu un dinte artificial nou nouț, fără a distruge dinții vecini. De fapt, implantul dentar este doar rădăcina viitorului dințișor, realizată din titan, ce se inseră la nivelul osului maxilar/mandibular. Inserarea implantului se face printr-o intervenție chirurgicală scurtă (30-60 minute). Perioada de osteointegrare (ancorarea fermă a implantului în os) variaza între 4 și 6 luni. După această perioadă, se fixează u

Postat in Articole
1 mai 2017

Profilaxia orală cuprinde toate mijloacele și tehnicile utilizate pentru a preveni îmbolnăvirea oro-dentară. Profilaxia se efectuează acasă, de fiecare dintre noi, prin periajul dentar, clătirea cu apă de gură, flossing (utilizarea aței dentare), dușul bucal și așa mai departe, însă, o data la șase luni sau de fiecare dată când observăm ceva în neregulă, este necesară vizita la medicul dentist pentru igienizarea profesională.

Ce presupune o ședință de profilaxie?

Profilaxia efectuată la dentist cuprinde mai multe manopere nedureroase, realizate cu sau fără anestezie locală, în funcție de sensibilitatea dentară a pacientului. Complexitatea și numărul de manopere  depind în mare măsură de cantitatea de placă bacteriană și de tartru acumulate. În plus, prin consultația profilactică medicul inspectează fiecare element al cavității orale și detectează problemele aparute de la ultima vizită.

  • Detartrajul ultrasonic reprezintă îndepărtarea tartrului de pe suprafața dinților, a

Postat in Articole
3 martie 2017

Sâmbătă, 28 ianuarie, am avut plăcerea să fim alături de dl. Radu Nechita, licenţiat LIFO® şi Human Synergistics®, trainer în cadrul companiei Mentor Training. Scopul cursului, care  avut loc la Centrul de Afaceri Ideo din Valea Lupului, a fost dezvoltarea de cunoştinţe, abilităţi şi de atitudine profesională în comunicarea cu pacienţii, a membrilor echipei CardioDent Iaşi. A fost un training folositor, în cadrul căruia am experimentat diverse situaţii cu care ne confruntăm în practica de zi cu zi şi am învăţat să le gestionam corespunzător, cu ajutorul aplicaţiilor practice: exerciţii, studii de caz, role play-uri, jocuri, cu participarea activă a trainerului, ceea ce a dus la înţelegerea şi însuşirea cu uşurinţă a informaţiei.

Postat in Evenimente
21 decembrie 2016

Centrul medical CardioDent vă urează Sărbători fericite!

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, CardioDent vă oferă în dar o consultație stomatologică GRATUITĂ * Puteți beneficia de consultația gratuită, pe bază de programare, până cel tarziu pe 31.01.2017  

Postat in Oferte
9 februarie 2016
Postat in Oferte
2 februarie 2016

Înlocuirea dinților pierduți vă va reda zâmbetul și încrederea în dumneavoastră, va diminua efectele negative ale edentației (pierderea dinților) asupra osului maxilar: migrarea dinților vecini, dificultăți în vorbire, modificări ale ocluziei, boala carioasă și boala parodontală.

Puntea dentară reprezintă o lucrare protetica fixă, utilizată în medicina dentară pentru refacerea morfologica a coroanelor dinților absenți sau pentru protecția și remodelarea dinților ce au suferit distrucții importante. Puntea se fixează pe dinții de susținere printr-un ciment special. Dinții de sprijin sunt slefuiți pentru a oferi spațiu viitoarei coroane. Acest proces este ireversibil, dinții naturali, odată slefuiți, trebuie acoperiti de coroane dentare.

Restaurarea protetică prin punte este indicată atunci când, dinții vecini breșei edentate sunt afectați de procesul carios într-un procent destul de mare, sau dacă sunt deja devitalizați.


Postat in Articole
1 februarie 2016

Devenind tot mai populare, implanturile dentare sunt o soluţie excepţională de tratament al edentaţiei (pierderii dinţilor), totale sau parţiale. Protetica pe implanturi (aplicarea unor coroane dentare artificiale pe implanturi, după osteointegrarea acestora) este în acest moment una dintre cele mai dinamice şi mai inovatoare ramuri ale stomatologiei moderne. Actualizat, deschis şi dornic de a-şi împărtăşi secretele, domnul dr. Dragoş Smărăndescu, asistent universitar la Facultatea de Medicină Dentară a UMF „Carol Davila” din Bucureşti, a fost gazda noastră de o zi la sediul AMSPPR Iaşi. Partea teoretică a cursului s-a desfăşurat în cursul dimineţii, iar după prânz cunoştinţele teoretice au fost utilizate practic în partea de hands-on.

Postat in Evenimente
9 noiembrie 2015

Chiar dacă este ora 21:00 şi a fost o zi extrem de încărcată, suntem interesaţi să ne aprofundam cunoştinţele de realizare şi interpretare a tomografiilor computerizate (CT). Prin bunavoinţa d-lui Ionuţ Zaharia, coordonator Edenta, am explorat limitele acestei investigaţii care completează arsenalul radiologiei dentare moderne.CT-ul  a început să fie folosit din ce în ce mai mult şi în stomatologie, devenind în acest moment indispensabil înainte şi după aplicarea implanturilor dentare, dar şi în alte situaţii clinice în care diagnosticul este dificil de trasat.

Postat in Evenimente
Sună acum pentru o programare!
Vrei să te contactăm noi?
Lasă-ne adresa de e-mail 
TRIMITE

Ai nevoie de o informație anume?
Nu ai găsit-o pe site? Vrem să te ajutăm!
Sună la 0232 26 10 10
close-link
CardioDent

CardioDent