Implantologia este o ramură relativ nouă a stomatologiei, care revoluţionat viziunea asupra metodelor de înlocuire a dinților absenți. Dacă în urmă cu câțiva ani acest lucru părea de neconceput, în zilele noastre, aplicarea implanturilor dentare a devenit o practică obișnuită.
Experiența căpătată în timp de chirurgii din echipa noastră, specializările în străinătate și utilizarea celor mai bune materiale, fac din CardioDent un centru de excelență în implantologie.
Totul fără durere!
În ceea ce priveşte prevenirea durerii, pacienţii noştri au răspândit impresii lauditive la adresa clinicii, întrucât medicii specialişti îi asigură de o îngrijire profesională de o maximă eficienţă, reuşind, cu fineţe, să execute procedurile dentare în lipsa durerii.
Pentru cazuri speciale,vizând pacienți anxioși sau cu afecțiuni generale complexe, avem posibilitatea de a opera sub anestezie generală sau inhalosedare, în funcție de amploarea intervenției chirurgicale și de opțiunea pacientului. Pe lângă medicul specialist anestezist, în cazul intervențiilor destinate pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, se face monitorizarea acestora de către medicul specialist cardiolog, pe întreaga durată a operației.
În toate situațiile, pacientul își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi!
APARATURĂ DE ULTIMĂ
GENERAȚIE
FĂRĂ
DURERE
IGIENĂ ȘI STERILIZARE
IMPECABILĂ
Este Timpul Să Arăți Și Să Te Simți Minunat Din Nou!
E-book-ul tău GRAUIT este aici!
Ai nevoie de un implant dentar?
Iată câteva aspecte importante, pe care ar fi util să le știi înainte de a-ți face programare la o consultație:
Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este un înlocuitor al rădăcinii dintelui natural. La fel ca rădăcinile dintelui, implanturile dentare sunt introduse în osul maxilarului și nu sunt vizibile odată ce sunt fixate. Ele sunt folosite pentru a fixa coroane (părțile dinților vizibile în cavitatea orală) sau punți și proteze dentare. Sunt realizate din titan, material ce are o greutate redusă, este rezistent și biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu este respins de către organism.
Când e recomandat?
În general, dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți e recomandat implantul dentar.
Există câteva situații în care, înainte de a începe tratamentul propriu-zis, sunt necesare anumite intervenții :
– Sinus lift – dacă nu este suficient os în zona laterală a maxilarului superior,
– Adiție de os – dacă nu este suficient os la maxilarul inferior.
În cazul unei infecții dentare trebuie întâi extras dintele afectat, cu conservarea alveolei și aditie de os, dacă este necesară, iar după 2-3 luni urmează implantarea.
Important de știut : înainte de orice tratament e recomandat un set de analize de sânge pentru a fi siguri că starea de sănătate a organismului este optimă pentru implantare, CBCT (computertomografie) pentru a detetermina grosimea osului și poziția exactă în care va fi introdus implantul.
Cât durează și cât costă?
Durata: Implantul dentar are nevoie de o perioadă de osteointegrare (bioacceptare si biointegare) de aproximativ 4-6 luni. După această perioadă, se descoperă implantul peste care se aplică o capă de cicatrizare (vindecare). Perioada de vindecare este de 10 zile, după care urmează amprentarea și aplicarea bontului dentar, suportul pe care va sta viitoarea coroană dentară.
Dacă implantul se află in zona frontală, pe perioada tratamentului se va aplica o coroană provizorie, astfel încât nu veți întâmpină probleme estetice.
Costul tratamentului depinde de materialele folosite și cuprinde prețul implantului, capa de cicatrizare, bontul protetic și coroana dentară aplicată pe implant.
Tehnologii | Tarife |
Uneori nu există os suficient în care să poată fi aplicat implantul dentar.
Lifting-ul sinusal este o intervenție prin care se adaugă os (animal sau uman) în zona premolarilor și molarilor superiori. Osul se poziționează între mucoasa sinusului maxilar și osul maxilar, pentru mărirea volumului osos.
Perioada de vindecare în cazul lifting-ului sinusal variază între 6 și 9 luni.
Intervenția se face fără durere iar tumefierea post intervenție este prevenită prin antiinflamatoare cu acțiune retard administrate intravenos.
Pacientul își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi.
Tehnologii | Tarife |
Este o intervenție asupra osului maxilar sau mandibular cu scopul de a-i mări volumul osos, prin tehnici chirurgicale de adăugare de biomateriale (grefă de os, membrană de colagen).
Aceasta se poate practica în următoarele cazuri:
– post-extracțional pentru a conserva înălțimea și grosimea osului alveolar;
– în cazul crestelor edentate (fără dinți) prea subțiri sau prea puțin înalte pentru a permite inserarea implanturilor dentare;
– în cazul chisturilor osoase.
Intervenția se face sub anestezie locală, fără durere în timpul sau după intervenție, iar tumefierea este prevenită prin antiinflamatoare retard injectate intravenos.
Pacientul își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi.
Tehnologii | Tarife |