Implantologie

Implantologia este ramura stomatologiei care a revoluţionat viziunea asupra metodelor de înlocuire a dinților absenți. Experiența căpătată în timp de chirurgii din echipa noastră, specializările în străinătate și utilizarea celor mai bune materiale fac din CardioDent un centru de excelență în implantologie.

Totul e fără durere!

În ceea ce priveşte prevenirea durerii, pacienţii noştri au răspândit impresii lauditive la adresa clinicii, întrucât medicii specialişti îi asigură de o îngrijire profesională de o maximă eficienţă, reuşind, cu fineţe, să execute procedurile dentare în lipsa durerii.

Pentru cazuri speciale, vizând pacienții anxioși sau cu afecțiuni generale complexe, avem posibilitatea de a opera sub anestezie generală, în funcție de amploarea intervenției chirurgicale și de opțiunea pacientului.

Pacienții cu afecţiuni cardiovasculare beneficiază de tratamente stomatologice sub supravegherea cardiologului

Pe lângă medicul specialist anestezist, în cazul intervențiilor destinate pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, se face monitorizarea acestora de către medicul specialist cardiolog, pe întreaga durată a operației. În toate situațiile, pacientul își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un înlocuitor al rădăcinii dintelui natural. La fel ca rădăcinile dintelui, implanturile dentare sunt introduse în osul maxilarului și nu sunt vizibile odată ce sunt fixate. Ele sunt folosite pentru a fixa coroane (părțile dinților vizibile în cavitatea orală) sau punți și proteze dentare. Sunt realizate din titan, material ce are o greutate redusă, este rezistent și biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu este respins de către organism.

Când este recomandat să optăm pentru un implant dentar?

În general, dacă ați pierdut unul sau mai mulți dinți, este recomandat implantul dentar. Există câteva situații în care, înainte de a începe tratamentul propriu-zis, sunt necesare anumite intervenții:

  • Sinus lift – Dacă nu este suficient os în zona laterală a maxilarului superior;
  • Adiție de os – Dacă nu este suficient os la maxilarul inferior. În cazul unei infecții dentare, trebuie întâi extras dintele afectat, cu conservarea alveolei și adiție de os, dacă este necesară, iar după 2-3 luni urmează implantarea.

Important de știut

Înainte de orice tratament, este recomandat un set de analize de sânge, pentru a fi siguri că starea de sănătate a organismului este optimă pentru implantare, CBCT (computertomografie), pentru a determina grosimea osului și poziția exactă în care va fi introdus implantul.

Cât durează și cât costă?

Implantul dentar are nevoie de o perioadă de osteointegrare (bioacceptare și biointegare) de aproximativ 4-6 luni. După această perioadă, se descoperă implantul peste care se aplică o capă de cicatrizare (vindecare).
Perioada de vindecare este de 10 zile, după care urmează amprentarea și aplicarea bontului dentar, suportul pe care va sta viitoarea coroană dentară.
Dacă implantul se află în zona frontală, pe perioada tratamentului se va aplica o coroană provizorie, astfel încât nu veți întâmpina probleme estetice.

Costul tratamentului depinde de materialele folosite și cuprinde prețul implantului, capa de cicatrizare, bontul protetic și coroana dentară aplicată pe implant.

Sinus Lifting – Grefarea (augmentarea) sinusului

Uneori nu există os suficient în care să poată fi aplicat implantul dentar. Sinus liftingul este o intervenție prin care se adaugă os (animal sau uman) în zona premolarilor și molarilor superiori. Osul se poziționează între mucoasa sinusului maxilar și osul maxilar, pentru mărirea volumului osos.

Perioada de vindecare în cazul sinus liftingului variază între 6 și 9 luni. Intervenția se face fără durere, iar tumefierea post-intervenție este prevenită prin antiinflamatoare cu acțiune retard administrate intravenos. Pacientul își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi.

Adiția osoasă

Este o intervenție asupra osului maxilar sau mandibular, cu scopul de a-i mări volumul osos, prin tehnici chirurgicale de adăugare de biomateriale (grefă de os, membrană de colagen).

Aceasta se poate practica în următoarele cazuri:

  • Post-extracțional, pentru a conserva înălțimea și grosimea osului alveolar;
  • În cazul crestelor edentate (fără dinți) prea subțiri sau prea puțin înalte, pentru a permite inserarea implanturilor dentare;
  • În cazul chisturilor osoase.

Intervenția se face sub anestezie locală, fără durere în timpul sau după intervenție, iar tumefierea este prevenită prin antiinflamatoare retard injectate intravenos. Pacientul își poate relua activitățile obișnuite de a doua zi.

Adresa

Str. Rediu nr. 4, bloc 481, parter, Iași, județul Iași

Telefon

(+4) 0332 228 050
(+4) 0756 261 010

E-mail

contact@cardiodent.ro