Implantul dentar – răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Implantul dentar – răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.
30 mai 2017

Din dorința de a veni în întâmpinarea întrebărilor voastre, continuăm seria de articole medicale , cu informații despre cea mai importantă metodă de tratament din stomatologia modernă: implantul dentar.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este soluția minune a zilelor noastre, prin care un dinte pierdut din orice motiv, poate fi înlocuit cu un dinte artificial nou nouț, fără a distruge dinții vecini.

De fapt, implantul dentar este doar rădăcina viitorului dințișor, realizată din titan, ce se inseră la nivelul osului maxilar/mandibular. Inserarea implantului se face printr-o intervenție chirurgicală scurtă (30-60 minute). Perioada de osteointegrare (ancorarea fermă a implantului în os) variaza între 4 și 6 luni. După această perioadă, se fixează un bont la nivelul implantului, pe care se va construi viitoarea coroană protetică (dintele artificial).

Deși mulți pacienți își imaginează aplicarea implantului dentar ca pe o operație complicată și riscantă, în realitate inserarea implantului se face fără durere în timpul sau după intervenție, fiind mai ușor de suportat decât o extracție dentară.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Orice persoană, indiferent de vârstă, cu o stare de sănătate generală bună, cu o igienă orală eficientă și fără obiceiuri vicioase, poate beneficia de un tratament cu implanturi.

Câți dinți pot fi inlocuiți cu ajutorul implanturilor?

Indiferent de numărul dinților lipsă, integritatea arcadelor dentare poate fi refăcută prin aplicare de implanturi. Practic, chiar și in cazul absenței tuturor dinților, putem construi lucrări dentare fixe sau mobile pe implanturi, cu condiția existenței unui os suficient de gros. Nu este necesar sa aplicăm atâtea implanturi câți dinți lipsesc, putem aplica mai mulți dinți pe un număr mai mic de implanturi, în funcție de situație.

Beneficiile implantului dentar

 • durată de viață mult mai mare decât a protezelor dentare
 • nu afectează dinții vecini
 • rată foarte mare de succes
 • eficient financiar, în comparație cu tratamentul protetic clasic
 • funcționalitate ideală – poti mânca orice și poți zâmbi fără teamă.

Trebuie să aveți în vedere faptul că nu puteți avea dinții imediat, fiind necesare etape de vindecare prin care organismul integrează în os implantul inserat. Astfel, de la inserarea implantului dentar și până la momentul aplicării dintelui se așteaptă 4-6 luni. Există insă și varianta aplicării imediate, în anumite situații.

Etapele tratamentului implantologic

Consultația de specialitate

 • se evaluează grosimea si înalțimea osului în care urmează a se introduce implantul;

Etapa 1 – Inserarea implantului

 • dureaza maxim o oră și jumătate, în funcție de numărul de implanturi aplicate;
 • mai ușoară decât o extracție dentară;
 • fără durere sau tumefiere în timpul intervenției sau după;

Etapa 2 are loc la 4-6 luni distanță de etapa 1;

 • constă în descoperirea implantului dentar și aplicarea capei de vindecare;

Etapa 3 – are loc după 1-2 săptămâni de la finalizarea etapei 2;

 • etapele protetice pentru realizarea coroanelor dentare durează maxim 10 zile iar costurile variază în funcție de tipul de coroană dentară aleasă.

Cât costă implantului dentar:

Prețul implantului dentar depinde de sistemul de implanturi ales, variind în funcție de calitatea materialelor utilizate și de producătorul acestora. Pretul unui implant dentar de calitate începe de la 290 euro, costul total ajungând la 500 de euro, inclusiv partea de protetică (coroana artificială). Important de știut este insă ca aceste costuri nu trebuiesc achitate integral la început, ci în 4-6 luni, aceasta fiind perioada de finalizare a tratamentului implantologic.

Cât rezistă un implant dentar?

Durata de viață a implantului dentar depinde de “proprietarul” acestuia, adică de pacient, care trebuie să respecte câteva reguli simple:

 • igienă riguroasă;
 • vizite regulate la dentist, odata la șase luni;
 • renunțarea/reducerea fumatului;

În condițiile respectării regulilor de mai sus și a unei bune stări de sănătate generală, implantul dentar are o durată nedeterminată de viață, statisticile indicând o durată medie de 10-15 ani.

Postat in Articole
Sună acum pentru o programare!
Vrei să te contactăm noi?
Lasă-ne adresa de e-mail 
TRIMITE

Ai nevoie de o informație anume?
Nu ai găsit-o pe site? Vrem să te ajutăm!
Sună la 0232 26 10 10
close-link
CardioDent

CardioDent