Endomotor cu finder

Endomotor cu finder

Endomotorul pentru endodonție face parte din categoria instrumentarului rotativ si are ca particularitate tehnologică funcționarea la turații joase, așa cum este necesar in cadrul operațiilor endodontice. Acest dispozitiv se foloseste in tratamentele de canal dentar, pentru obturații radiculare în urma pulpectomiilor si gangrenelor dar și pentru dezobturarea canalelor dentare.

Apex finder-ul face parte, de asemenea, din categoria aparaturii utilizate in endodonție, in vederea identificării stricturii apicale, adică a vârfului rădăcinii dentare. În practica stomatologicăidentificarea acestui punct este extrem de importantă pentru a nu se patrunde cu ace / instrumentar rotativ dincolo de vârful radacinii și a se leza osul. Apex finder-ul semnalizează cu precizie punctul terminus al fiecarui tratament de canal dentar și functioneaza pe principiul conductivității electrice.

Dispozitivul utilizat de noi este un endomotor cu apex finder integrat produs de firma franceză Ionyx care realizează simultan cele două funcții descrise mai sus. Componentele sale sunt:micromotorul si piesa contra-unghi cu reductie pentru endonție,LED-uri: indicator de eroare de masurare, indicator pentru viteza selectata, indicarea stresului asupra acului si a torque-ului selectat, indicarea modului selectat, indicator torque / retragerea micromotorului, indicator lungime de lucru- apex / inversarea sensului micromotorului, afisajul atingerii apexului.

 

  • Producator: Ionyx, Franța
Sună acum pentru o programare!
Vrei să te contactăm noi?
Lasă-ne adresa de e-mail 
TRIMITE

Ai nevoie de o informație anume?
Nu ai găsit-o pe site? Vrem să te ajutăm!
Sună la 0232 26 10 10
close-link
CardioDent

CardioDent