În cadrul Centrului Medical CardioDent, pacienții pot beneficia de servicii stomatologice complete pentru întreaga familie (implantologie, urgențe, ortodonție, endodonție, pedodonție, protetică, estetică dentară etc.), în condiții de maximă siguranță în contextul pandemiei de COVID.

Prevenție anti-COVID – măsuri suplimentare de protecție

Este o regulă bine știută deja că la CardioDent asigurăm tuturor pacienților cea mai bună protecție împotriva infecțiilor transmisibile prin sânge și salivă (HIV, Hepatita C etc.), menținând în permanență reguli stricte, pentru a ne proteja pacienții și a ne proteja și pe noi, în calitate de medici. Ca prevenție anti-COVID, am adăugat o serie de măsuri suplimentare de protecție, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Test COVID rapid pentru fiecare pacient care nu prezintă certificat verde

Colegele de la recepție, în momentul confirmării programării, vor informa pacientul că, pentru a putea beneficia de tratamentele stomatologice dorite, în cazul în care nu deține certificat verde, acesta va efectua un test COVID rapid, test pe care îl poate face direct la clinica noastră și care va fi achitat de către pacient.

Tratamente stomatologice complete, realizate în condiții de maximă siguranță

De asemenea, pacienții CardioDent vor fi îndrumați la intrarea în clinică să respecte un protocol de primire ce presupune realizarea unor acțiuni simple, dar esențiale pentru a ne putea desfășura activitatea în condiții de maximă siguranță. 

Un membru al personalului CardioDent va îndruma fiecare pacient, pentru ca acesta să se simtă confortabil, să primească toate informațiile necesare și asistența dorită.

Care sunt măsurile suplimentare de prevenție a infectării cu COVID?

Întrucât știm că majoritatea pacienților își doresc să fie informați înainte de a ajunge la clinică cu privire la măsurile de protecție împotriva COVID, le menționăm mai jos pe cele mai importante:  

  • Monitorizarea temperaturii pacienților;
  • Completarea înainte și la sosirea în clinică a chestionarului de evaluare a stării de sănătate și specifice pentru noul coronavirus;
  • Metode de protecție puse la dispoziția pacienților (protecție încălțăminte, dezinfectanți în sălile de așteptare și grupurile sanitare etc.);
  • Lămpi UV portabile în sala de așteptare și spațiile comune;
  • Testarea zilnică a personalului medical;
  • Purtarea echipamentului de protecție anti-COVID 19 recomandat de normele Colegiului Medicilor Stomatologi din România;
  • Igienizarea cabinetelor cu lampa UV pe tot parcursul și după fiecare intervenție, cu scopul de a dezinfecta în permanență aerul din încăpere;
  • Realizarea anumitor manopere la finalul programului (e.g. detartraj);
  • Dezinfectarea suprafețelor și sterilizarea instrumentarului folosit.

Dacă pacienții își doresc să primească informații adiționale, aceștia sunt îndrumați să ne contacteze pe platformele de socializare, pe e-mail sau telefonic.

Pacienții cu boli infecțioase cronice beneficiază de cabinete dedicate

Este esențial de menționat că pacienții cu boli infecțioase cronice (hepatită, HIV etc.) vor beneficia de instrumentar dedicat exclusiv lor (piese de mână), iar tratamentele se vor realiza în cabinete dedicate, fără acces din partea altor pacienți în ziua respectivă. 

Scopul acestor măsuri suplimentare de protecție este acela de a transmite pacienților că în cadrul centrului medical CardioDent au fost, sunt și vor fi în siguranță, protejați împotriva infecției cu COVID, și că pot apela cu încredere la serviciile stomatologice oferite.

Vă așteptăm cu drag, cu același zâmbet pe buze, chiar dacă e sub mască, suntem siguri că îl veți simți.

Echipa CardioDent