Protetică

Suntem specializați în lucrări protetice de mare complexitate, capabile să reabiliteze din punct de vedere funcțional și estetic întreaga dantură. Acest lucru este posibil, deoarece acordăm atenție maximă fiecărui caz, folosim materiale de cea mai bună calitate și aplicăm cele mai noi cunoștințe în domeniul nostru.

Un alt factor de succes este lucrul în echipă, mai mult decât atât, faptul că fiecare dintre noi este supraspecializat în aria sa de interes sporeşte rezultatele clinicii şi mulţumirea pacienţilor noştri.

Avem o colaborare strânsă cu echipe de tehnicieni de top și întotdeauna acordăm o atenție specială dorințelor pacienților noștri. De la prima consultație, vă vom îndruma corect, oferindu-vă cu drag cele mai bune sfaturi și toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegerea optimă.

Scopul nostru este acela de a vă restabili integritatea dentară, oferindu-vă în același timp un zâmbet plin de încredere, precum și bucuria de a duce o viață sănătoasă, fără inhibiții și restricții.

Totul despre protetica dentară

Protetica dentară este o ramură importantă a stomatologiei și se ocupă cu reconstrucția danturii prin lucrări protetice. Acestea pot fi fixe sau mobile și pot înlocui unul sau mai mulți dinți, iar în acest sens dispunem de o mare varietate de materiale din care putem configura lucrările dentare.
În acord cu standardele internaționale de calitate, coroanele dentare pe care le recomandăm sunt cele din:

  • Zirconiu integral, pentru zonele laterale ale arcadelor dentare
  • Porțelan (ceramică) pe suport din zirconiu pentru zonele frontale, unde avem nevoie de o estetică excepțională

Coroanele dentare din zirconiu integral

Sunt o descoperire a stomatologiei moderne, prezentând avantaje de neegalat. Zirconiul este un material alb, foarte rezistent, iar proprietățile sale optice determină o estetică naturală a lucrărilor, astfel încât, după cimentare cu greu pot fi diferențiați de dinții naturali, oferind astfel o estetică impecabilă.

Prin proprietățile sale deosebite, oxidul de zirconiu este complet biocompatibil (tolerat de organismul uman), fiind practic bioinert:

  • Nu generează reacții alergice sau inflamații locale
  • Nu corodează
  • Nu este conductor termic
  • Se prelucrează prin tehnologia CAD CAM (Computer assisted design/ Computer assisted manufacturing) – robotul tehnicii dentare – fără erori, ceea ce face ca adaptarea marginală a acestuia să fie perfectă, eliminând astfel posibilitatea apariției gustului neplăcut și a colorației marginale

Datorită calităților sale, zirconiul a fost denumit materialul dentar al mileniului III, devenind în acest moment soluția de elecțiune pentru lucrările dentare.

Coroanele dentare din porțelan (ceramică) pe suport din zirconiu

Dinții din porțelan pe suport din zirconiu tind să ia locul celorlalte lucrări în topul coroanelor dentare preferate de către pacientul informat. CardioDent recomandă:

  • Coroanele ceramice pe suport din zirconiu (oxid de zirconiu) pentru zonele frontale (anterioare) ale arcadelor dentare
  • Coroanele din zirconiu integral pentru zonele laterale (posterioare)

Coroanele dentare integral ceramice

Se recomandă numai pentru dinții frontali, tehnicienii dentari admițând că din cauza forțelor ocluzale mari dintre maxilar și mandibulă, ce există în zona laterală, coroanele făcute exclusiv din ceramică se pot fisura.

Coroanele dentare din ceramică pe suport metalic

Sunt coroanele dentare cele mai utilizate în clinicile stomatologice din România, datorită faptului că, fiind acoperite de ceramică, nu există diferențe de aspect față de dinții naturali, iar costurile în cazul acestui tip de lucrări sunt considerabil mai mici față de cele din zirconiu. Însă chiar dacă zirconiul are proprietăți superioare, nu înseamnă că soluția ceramică pe Cr-Ni nu este bună. Estetica și rezistența sunt mulțumitoare, de aceea reprezintă o soluție corectă și la îndemâna multor pacienți.

Coroane pe implant

La Clinicile Stomatologice CardioDent, realizăm reconstrucții pe implanturi din:

  • zirconiu;
  • ceramică pe suport din zirconiu;
  • ceramică integrală;
  • ceramică pe aliaj Cr-Ni sau compozit pe aliaj Cr-Ni.

Fațetele ceramice

Fațetele ceramice ajută la îmbunătățirea esteticii dentare atunci când există tulburări de formă, aliniament, lungime sau poziție a dinților frontali.
Fațetele ceramice sunt lamele fine din ceramică, realizate în laboratorul de tehnică dentară și care se aplică pe fața unuia sau mai multor dinți – cu sacrificiu minim de substanță dentară sau chiar fără prepararea dintelui respectiv – pentru a obține un aspect perfect.

Protezele mobilizabile parțiale

Acestea au scopul de a reface morfologia dentară în cadrul edentațiilor avansate, atunci când lipsesc mai mult de cinci dinți, când poziția dinților rămași nu permite o protezare fixă și atunci când nu există posibilitatea inserării de implanturi.

  • Proteza parțială elastică – este flexibilă, cu o perfectă stabilitate și rezistență în timp, nu conține monomeri toxici, împiedică depunerea tartrului și are o estetică superioară.
  • Proteza scheletată – conferă un plus de confort și stabilitate prin sistemele speciale de prindere, atașate de coroanele dentare de pe dinții restanți pe arcadă: culise, capse, telescoape. Este ușoară și mai blândă cu dinții pe termen lung, deoarece transmite solicitările masticatorii în axul dintelui. Nu are contraindicații.

Protezele totale

Sunt indicate atunci când pe arcadă nu mai exista niciun dinte, fiind vorba de o edentație totală. Pentru astfel de cazuri, oferim pacienților noștri ca soluții de tratament:

  • Supraprotezarea pe implanturi – o alternativă premium pentru edentațiile totale (lipsa tuturor dinților).
    Se poate face în:

    • varianta scheletizată, când între implanturi se aplică bare cu călăreți pentru dinți;
    • varianta proteză acrilică, când pe implanturi se montează dispozitive cu bilă, iar în interiorul protezei o patrice, astfel încât proteza mobilă acrilică se va fixa perfect în implanturi.

Există și variante moderne de lucrări protetice totale ușoare, fixate prin înșurubare pe implanturi. Se folosesc materiale moderne pentru baza lucrării, cum este fibra de sticlă sau bio HPP, structură peste care se aplică prin lipire cape din zirconiu. Avantajul acestor lucrări este faptul ca sunt fixe, fiind aplicate de către medic, și foarte ușoare, permițând aplicarea unui număr redus de implanturi dentare.

Proteză totală acrilică

Reprezintă soluția terapeutică convențională pentru pacienții edentați total.

Stradela I.P. Culianu, nr. 43, Valea Lupului, județul Iași

Str. Rediu nr. 4, bloc 481, parter, Iași, județul Iași