Suntem adesea întrebați de către părinți la ce vârstă este recomandat să-și aducă piticul la stomatolog, cum să-l pregătească pentru prima vizită și de ce este important să îl aducă la control. 

Pentru a răspunde tuturor întrebărilor pe care orice părinte le are în minte, chiar dacă nu ni le-au adresat fizic, telefonic sau scris, am creat acest articol. Dacă există întrebări suplimentare pe care le-am uitat sau la care nu ne-am gândit, rugăm părinții să ne întrebe, iar noi cu mare drag vom răspunde.

Când este recomandat să aducem copilul prima dată la stomatolog?

Este recomandat ca prima vizită la medicul stomatolog a copilului să fie atunci când are loc apariția primului dinte, lucru care se întâmplă, de obicei, în jurul vârstei de 6 luni.

De ce este importantă prima vizită la medicul stomatolog?

Bineînțeles, cel mic nu își va aminti nimic despre prima lui vizită, însă important este că părinții vor primi toate informațiile necesare privind igiena dinților de lapte și cum se realizează un periaj dentar corect. 

În plus, în funcție de problemele identificate (dacă acestea există), părinții vor fi îndrumați asupra controlului periodic la care să se prezinte cu cel mic și o dată la cât timp să fie acesta. 

Tratamente stomatologice pentru copii prin CAS | Ce servicii medicale sunt decontate?

De asemenea, prin intermediul acestei vizite timpurii pot fi identificate anumite probleme, cum ar fi demineralizarea dinților, o afecțiune din ce în ce mai întâlnită în rândul copiilor. 

Urmând aceste recomandări, dinții piticului vor fi sănătoși, corect îngrijiți, iar adulții, liniștiți, știind că cel mic are o dantură sănătoasă.

Cum să îl pregătim pe cel mic pentru prima vizită la medicul stomatolog?

Explică-i că medicul stomatolog este prietenul lui

Copiii sunt extrem de receptivi și inteligenți, astfel încât nu este bine să-i păcălim, să îi mințim, ci să le explicăm că medicul stomatolog este prietenul lor, prieten care se va uita puțin la dințișori, pentru a vedea dacă sunt aceștia sănătoși.

Spune-i cât de important este să aibă grijă de dințișori

De asemenea, îi poți explica cât de important este să aibă grijă de dinții lui, de aceea prietenul la care veți merge împreună îi va arăta cum să se spele pe dinți, cum să îi îngrijească. Știm cu toții cât de ușor repetă cei mici acțiunile și cât de dornici sunt să descopere lucruri noi. Vei constat cum, treptat, copilul tău va repeta ceea ce a învățat de la medicul stomatolog.

Prețuri servicii stomatologice

Ai în vedere să îi repeți că-i vei fi alături pe parcursul vizitei

Copiilor le este teamă de necunoscut, de aceea este important să îi spui de acasă să nu îi fie teamă, deoarece tu vei fi mereu lângă el, pentru a-i lăuda curajul. Astfel, se va simți în siguranță, va fi receptiv și prietenos.

Spune-i că va fi premiat pentru curajul său

La CardioDent, răsplătim curajul celor mici cu diplome colorate și fel și fel de surprize. De asemenea, mediul în care îi întâmpinăm pe micuții noștri pacienți este unul prietenos, colorat, de poveste, tocmai pentru ca piticii să intre cu plăcere și curiozitate la noi în clinică.

Iubim copiii, iar cei mici ne iubesc la rândul lor. Părinții ne spun deseori că cel mic așteaptă cu nerăbdare vizita la medicul stomatolog, bucuros fiind că-și va întâlni prietenul și că va învăța alte lucruri noi. 

La CardioDent, copiii beneficiază de servicii gratuite prin CAS, în limita plafonului lunar disponibil, iar adulții de servicii parțial decontate. Te așteptăm cu drag împreună cu cel mic!

Prețuri servicii stomatologice prin CAS

Echipa CardioDent