Atunci când pierdem unul sau mai mulți dinți, implantul dentar reprezintă soluția optimă pentru a înlocui dintele pierdut, indiferent dacă dintele a fost pierdut din cauza unui accident, a unei carii profunde sau a unui accident. Imitând rădăcina dintelui extras, implantul este introdus în osul maxilarului și folosit pentru a fixa coronița dentară, partea dintelui vizibilă în cavitatea orală.

Altfel spus, implantul este o rădăcină artificială realizată din titan, material ce are o greutate redusă, este rezistent și biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu este respins de către organism.

De ce să optezi pentru un implant dentar?

Pentru a înlocui dintele sau dinții pierduți, există trei alternative: implanturi dentare, proteze fixe și proteze amovibile. Cu toate acestea, implanturile oferă o serie de avantaje față de celelalte două alternative. 

  • Ceilalți dinți nu sunt afectați  – fiind o procedură conservatoare, nu este necesar să „adaptăm” dinții adiacenți dintelui ce urmează să fie înlocuit; 
  • Orice pacient poate beneficia de implant dentar – este necesară, bineînțeles, o analiză detaliată a stării de sănătate orală, pentru a exclude existența cariilor sau a oricărei alte boli, iar dacă există afecțiuni, acestea trebuie eliminate înainte de intervenția de implant dentar;
  • Implantul dentar previne problemele de masticație și de deplasare a dinților – când ne lipsește un dinte, restul dinților pot încerca să se repoziționeze pentru a umple golul existent. De asemenea, atunci când osul nu primește stimulul produs de dinte la masticație, determină o pierdere din grosimea și înălțimea acestuia;
  • Odată cu un zâmbet estetic crește și stima de sine a pacientului – amplasarea unui dinte identic cu cel original, care înlocuiește golul dintelui pierdut, ne permite să zâmbim, să vorbim și să mestecăm fără probleme. Nu numai că zâmbetul se îmbunătățește, ci și calitatea vieții se schimbă considerabil; 
  • Implantul nu necesită îngrijiri speciale  – implantul nu are nevoie de îngrijiri speciale, igiena este aceeași ca pentru ceilalți dinți. Este nevoie de un control profilactic efectuat periodic (care este gratuit pentru pacienții CardioDent), pentru ca medicul stomatolog să se asigure că totul este în regulă;
  • Există soluții chiar dacă nu avem suficient os – progresul tehnologic oferă soluții de implantare și pacienților care nu prezintă suficient os. Existe alternative pentru a plasa un implant într-o poziție înclinată, astfel încât să prindă cea mai apropiată zonă osoasă sau se poate efectua o adiție osoasă. Medicul chirurg va analiza cazul și va recomanda cea mai bună variantă de tratament.

Cum va decurge intervenția chirurgicală?

Inserarea unui implant, pentru a înlocui dintele pierdut, este o procedură foarte simplă și sigură. Implantul este ca un „șurub” care trebuie introdus la baza gingiei, în osul maxilo-facial, printr-o intervenție chirurgicală, intervenție realizată de către medicul chirurg. Acest „șurub” va fi practic noua rădăcină a dintelui prin integrarea completă cu osul, care va dura aproximativ 2-3 luni.

Odată confirmată osteointegrarea, se va pune un bont protetic, pentru ca noua coroană dentară să se prindă și să nu se miște. Noul dinte este realizat personalizat, astfel încât aspectul dintelui nou implantat să fie identic cu ceilalți dinți. Practic, nici nu se va observa faptul că pacientul are un implant și nu un dinte natural.

Variante accesibile de tratament, pentru fiecare buget

În funcție de necesitățile și dorințele fiecăruia, dar și de buget, există soluții de implantare personalizate. La CardioDent, punem la dispoziția pacientului variante accesibile de tratament, lucrând atât cu implanturi TAG, cât și cu implanturi Neodent by Straumann. De asemenea, tratamentele pot fi plătite în rate fără dobândă, tocmai din dorința de a oferi pacienților noștri posibilitatea să aleagă varianta de tratament care li se potrivește, fără să fie constrânși de partea financiară.

Pacienții cu afecţiuni cardiovasculare beneficiază de tratamente stomatologice sub supravegherea cardiologului

Pe lângă medicul specialist anestezist, în cazul intervențiilor de implant dentar destinate pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, se face monitorizarea acestora de către medicul specialist cardiolog, pe întreaga durată a operației. În toate situațiile, pacientul își poate relua activitățile obișnuite chiar a doua zi.

Implanturi cu garanție 7 ani sau pe viață

În funcție de tipul de implant ales, pacientul beneficiază de 7 ani garanție sau de garanție pe viață. Colegii noștri îți vor oferi toate informațiile necesare privind garanția lucrărilor protetice. 

Te așteptăm cu drag la CardioDent, să vorbim despre necesitățile tale de tratament și să construim împreună drumul spre o dantură sănătoasă și estetică, în deplină siguranță.