Fiecare pas al reabilitării orale este unul extrem de important, astfel încât este esențial să fim corect informați cu privire la planul de tratament pe care medicii specialiști ne recomandă să îl urmăm. Atunci când nu se întâmplă acest lucru, mulți dintre noi rămânem cu nelămuriri, în special privind costurile. 

Cel mai frecvent caz îl reprezintă pacienții interesați de implant dentar, întrucât mulți dintre aceștia cred că implantul dentar reprezintă toată lucrarea care înlocuiește dintele pierdut, inclusiv partea vizibilă a dintelui.

Pentru că ne dorim să clarificăm acest aspect și fiecare pacient să înțeleagă ce presupune un implant dentar, dar și cât costă acesta, mai jos menționăm fiecare etapă necesară pentru o restaurare completă a unui dinte pierdut.

Implantul + capa de vindecare + bontul protetic + coroana dentară = dintele pierdut

Implantul dentar (imită rădăcina dintelui natural)

Implantul dentar este un înlocuitor al rădăcinii dintelui natural. La fel ca rădăcinile dintelui, implanturile dentare sunt introduse în osul maxilarului și nu sunt vizibile odată ce sunt fixate. Sunt realizate din titan, material ce are o greutate redusă, este rezistent și biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu este respins de către organism.

Capa de vindecare

După inserarea implantului, este nevoie de o perioadă de vindecare de 4-6-8 luni (în funcție de caz), pentru osteointegrare. În acest timp, mucoasa gingivală poate acoperi implantul, fiind necesară ulterior o intervenție chirurgicală de descoperire. Pentru a evita acest lucru, se inserează o capă de vindecare care va permite gingiei să se vindece corect și care va păstra accesul la nivelul implantului, fiind suficientă doar deșurubarea acesteia.

Bontul protetic

Bontul protetic este elementul de legătură dintre șurub și coroana dentară, respectiv punte sau proteză. Bontul protetic este folosit atât în cazul unui implant, cât și în cazul în care pacientul dorește să opteze pentru punte dentară sau proteză fixă pe implanturi.

Tot ce trebuie să știi despre proteza fixă de implanturi

Coroana dentară

Coroana este dintele artificial, reprezentând practic partea vizibilă a dintelui. Aceasta este realizată la comandă, pe bază de amprentare, pentru a se potrivi ca formă, culoare și estetică cu ceilalți dinți naturali ai pacientului. 

Vezi Care este diferența dintre coroane, punți și fațete dentare

Astfel, pentru a calcula corect costul unui implant dentar, inclusiv partea protetică (coroana dentară, partea vizibilă din cavitatea bucală), este suficient să adunăm toate cele menționate mai sus: implant dentar, capă de vindecare, bont protetic și coroană dentară.

Vezi prețuri implant dentar

Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii numeroase atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, reprezentând cea mai bună soluție pentru cei care, din diverse motive, și-au pierdut unul sau mai mulți dinți.

La CardioDent, venim în sprijinul pacienților cu beneficii financiare personalizate, pentru ca tu să poți alege cea mai bună soluție pentru zâmbetul tău, fără să fii contrâns de partea financiară. Dacă ai întrebări privind costurile sau intervenția de implant dentar, îți stăm oricând la dispoziție.

Echipa CardioDent