Protezarea imediată versus Implant dentar clasic

După inserarea unui implant dentar, este recomandat să se aștepte o perioadă de 4-6-9 luni (perioada de așteptare diferă de la caz la caz) și ulterior acesta să fie protezat, adică peste implant să fie inserate bontul protetic și coroana dentară.

Descoperă Variante accesibile pentru implanturi rapide

Însă atunci când pacientul mai are un număr redus de dinți sau nu mai are deloc dinți, acesta poate opta pentru sistemul All-On-4/All-On-6, care permite inserarea a 4/6 implanturi pe fiecare arcadă, în funcție de oferta osoasă și de anatomia pacientului. Astfel, reușim reabilitarea întregii danturi cu un număr redus de implanturi.

Un mare avantaj al acestui sistem, cunoscut și după denumirea Dinți Ficși în 24 de ore, protezare rapidă pe implanturi, Fast&Fixed, este că permite încărcarea imediată a unei lucrări protetice provizorii ce va reabilita toată arcada maxilară sau mandibulară, lucrare care se va păstra până la integrarea implanturilor în os, moment când va fi schimbată cu o lucrare definitivă.

Vezi prețuri All-On-4/All-On-6

Coroane, punți și fațete dentare – Care este diferența dintre ele și în ce cazuri optăm pentru fiecare

Practic, această intervenție permite pacientului să plece în aceeași zi sau în 24 de ore cu o lucrare protetică completă, altfel spus, cu o dantură completă, ceea ce înseamnă că își poate recăpăta imediat viața socială, funcționalitatea danturii, estetica, fonetica și, cel mai important pentru mulți dintre pacienți, stima de sine.

Pacienții care pot beneficia de această intervenție

  • Persoanele care au proteze mobile și care își doresc să renunțe la acestea și să opteze pentru o lucrare fixă
  • Cei care au un număr redus de dinți pe arcadă ce nu mai pot fi salvați
  • Pacienții care își doresc reabilitatea rapidă și completă a danturii în cel mai scurt timp

Scapă de grija protezei dentare

Pacienții care se regăsesc în categoriile de mai sus reprezintă pacienții care pot beneficia de sistemul All-On-4/All-On-6.

Care sunt etapele intervenției?

  1. Consultația cu medicul specialist chirurg cu competență in implantologie – primul pas este consultația care constă în examen clinic și paraclinic, adică o tomografie computerizată care permite medicului să evalueze starea osului și a dinților de pe arcadă (dacă aceștia există). În urma consultației, medicul va recomanda metoda care se pretează cazului;
  2. Extracțiile dentare – dacă sunt necesare (în cazurile în care pacienții prezintă dinți restanți pe arcadă);
  3. Implantarea (introducerea implanturilor) – intervenția de inserare a implanturilor poate avea loc cu anestezie logală sau totală, la solicitarea pacientului. De menționat că extracțiile dentare și implantarea au loc în cadrul aceleași intervenții;
  4. Inserarea lucrării protetice  – după 24 de ore de la implantare, are loc fixarea lucrării protetice provizorii.

Optează pentru această soluție de reabilitare completă a danturii la CardioDent

La CardioDent, venim în sprijinul pacienților cu 2 variante pentru această intervenție: 

  • All-On-4/All-On-6 în sistem TAG  (soluția economică)
  • NEOArch ON 4/6 ACQUA – NEODENT by Straumann® (soluția premium)

Beneficii financiare personalizate

Pentru a putea alege cea mai bună soluție pentru tine și a nu fi constrâns de partea financiară, la Centrul Medical CardioDent există posibilitatea de a opta pentru plata în rate a intervenției. De asemenea, oferim beneficii financiare personalizate, acestea îți vor fi transmise în urma consultației. 

Te așteptăm cu drag la o consultație la CardioDent, să discutăm despre zâmbetul tău și să găsim cea mai bună soluție pentru a-ți reda bucuria de a zâmbi.

Echipa CardioDent